חג סוכות הוא פחות או יותר ההזדמנות האחרונה שלנו לעשות “על האש” לפני שמגיע החורף והגשמים. משום כך, אם כבר עושים על האש, ראוי לחגוג אותו עם בשר ראוי וטוב ועם תיבול ומרינדות טובות. התפקיד המסורתי והמקורי של מרינדות היה לרכך בשר לא איכותי, שהיה קשה לאכילה או שהטעם שלו לא היה מהטובים ביותר. כיום קל הרבה יותר לקנות בשר טרי איכותי, בין אם אתם גרים בעיר גדולה שיש בה היצע רב, כמו תל אביב, ובין אם לא. תפקיד המרינדות הפך לכן לסוג של תיבול והעשרה, יותר מהכול. לדוגמא, באמצעות מרינדה טובה אנחנו יכולים להפוך סטייק בקר לנתח בסגנון אסיאתי, או להעניק לחזה עוף רזה מרקם הרבה יותר עשיר ונימוח, עם טעמים רעננים של מנטה.

כללי זהב להקפדה בהשריה של בשר במרינדה

לרוב המרינדות יש יכולת לרכך בשר. הן מבוססות על מלח או על חומצה (לימון או חומץ) כאשר שני אלה מרככים את הבשר על ידי פרוק שלו. השרו את הנתחים שלכם זמן קצר ככל האפשר במרינדה, בהתאם לסוג הנתח. בשר עדין, כמו דגים או עוף, יש להשרות – תמיד במקרר! – 30-15 דקות בלבד לדגים, ולא יותר, ועד שעתיים או שלוש לעוף. בשר בקר אפשר להשרות זמן ארוך יותר, עד כמה שעות. בשר ציד או בשר בקר רזה מאוד אפשר להשרות לילה במקרר, אבל לא הרבה יותר; תלוי בסוג הנתח ובמשרה. אמרנו קירור: בשר עוף ודגים הוא בשר יחסית רגיש לקלקולים וזיהומים. גם בשר אדום מתקלקל אם הוא לא מקורר, אבל הוא פחות רגיש. עשו את עיקר ההשריה בקירור והוציאו את הבשר מהמקרר רק כדי להביא אותו לטמפרטורת החדר, לפני שהוא עולה על הגריל.

מרינדה דבש קלאסית לעוף, במיוחד לחג סוכות

המרינדה הזו תעשיר ותרכך אפילו את חזה העוף הרזה ביותר.

מרכיבים

  • 1 ק”ג חזות עוף מחולקים כל אחד לשניים
  • ½ כוס שמן זית משובח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בלזאמי
  • 3 כפות דבש
  • כף רוטב ווסטרשייר או HP
  • 3 שיני שום מעוכות
  • כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית צ’ילי

הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה מתאימה.
  2. מנקבים את חזה העוף במזלג במספר מקומות ומעבירים לשקית ניילון עבה.
  3. יוצקים את המרינדה לשקית עם העוף, מוציאים אויר וקושרים את הקצה.
  4. משרים במקרר כ- 30 דקות עד שעתיים.
  5. מחממים את הגריל לטמפרטורה גבוהה. מניחים את העוף וצולים כשש דקות על כל צד, בהתאם לעובי הנתחים.
  6. מורידים מהאש ולפני שפורסים, מניחים לנתחים לנוח מעט, כחמש דקות.
 

מרינדה לבשר בקר

 

מרכיבים

  • 1 ק”ג עד 1.5 ק”ג סטייק ללא עצם
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות דבש כהה או רוטב צ’ילי חריף
  • 2 כפות רוטב HP
  • שום ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה

  1. בקערה מתאימה, מערבבים את כל חומרי המשרה.
  2. משרים את הבשר כשלוש – ארבע שעות לפני ההכנה.
  3. מוציאים את הבשר. ממליחים וצולים על גריל לוהט דקותיים ואז מנמיכים את האש עד לדרגת העשייה הרצויה.
  4. חותכים לפרוסות כמה דקות אחרי שהבשר נח על צלחת.